utorok 12. augusta 2014

Ako schudnúť

Ahojte :)

Určite veľa z nás si kladie otázku "Ako schudnúť". Ide o náš výzor, tak je to dosť dôležitá vec. Nie je dobré dávať si príliš pristné diéty. Ako napríklad vodová diéta, melónová alebo nič nejesť. To v žiadnom prípade!!! Najlepší spôsob chudnutia je zvoliť ho pomaly. Vyčkať! V prvom rade, dôležité je vytrvať. Ak mám cieľ, že chcem schudnúť dajme tomu 5kg tak sa posnažím a postupne tie kg zhodím. Samozrejme zdravo. Určite nikto neschudne za jeden deň tých 5kg. Niekedy potrvá dlho pokiaľ váha ukáže to správne číslo. A preto vám ukážem postup, ktorý nie je veľmi namáhavý a môže ho zvladnúť každý. ;) Ak sa vám podarí získať tú správnu postavu, určite neprestávajte v týchto pokynoch. :) 

1. Strava- Veľká časť chudnutia závisí práve na tom čo jeme. Najdôležitejšie je jesť zdravo. A to Chipsy, cukríky, keksíky a podobne vymeniť za ovocie a zeleninu. Ovocie a zelenina je veľmi zdravá a k tomu obsahuje veľa šťavy, čo dopomáha. Nejesť veľa vypražaného, pretože od mastného sa priberá. Aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá. Dávať si pozor na múčne jedlá. A namiesto toho si dajte cereálie. Tiež zdravší je biely jogurt od tých, ktoré sú s príchuťami. Kľudne si ho môžte dochutiť sami napríklad ovsenými vločkami, kakaom atď. Je to zdravšie, pretože to obsahuje menej cukru. Obmedziť aj sladkosti. A to miesto celej Milky čokolády si dajte 3 malé kúsky. Dôležité je neprejedať sa. Nejedzte naraz. Raňajky, obed, večera. Jedzte pomenej a častejšie. Správne by sa malo jesť ráno, na desiatu, na obed, na olovrant a na večeru. Taktiež by sa malo jesť do 18:00, pretože ku večeru nebudete mať možnosť spáliť toľko kalórii ako cez deň. Potom, keď už tak ovocie a zeleninu. Prajem dobrú chuť. :)

2. Nápoje- Najlepšie, čo môžete urobiť je piť čistú vodu. Niekedy potrvá, kým si zvyknete naň. Ja som si dosť dlhú dobu nevedela zvyknúť až neskôr som prišla na to aká mi vyhovuje. Najviac mi chutí neperlivá. Rôzne sladké minerálky, džusiky, pepsi, coca coly vylúčte. Môže vám to síce chutiť, ale nieje to nič zdravé. A vôbec to nepomáha zubom. Sú z toho zbytočné zubné kazy. Radšej zavrite oči a vypite čistú vodu. A kto nemá problém ju piť, tak ani neprestávajte. Za deň by ste mali vypiť 2,5-3 litrov vody. Tak to skúste dodržať. ;)

3. Cvičenie- Ja osobne mám cvičenie veľmi rada. Je neuveriteľne veľa cvikov, ktoré nie sú ani tak náročné a zaberajú málo časi. Cvičiť by sa nemalo iba preto, žeby sme mali schudnúť. Ale aj pre náš zdravý telesný a duševný život. Skúste si nájsť aspoň 15 minút (aj viac) pre cvičenie a hneď vám bude lepšie. :)


4. Športovanie- Veľmi dobrým športom, ktorý si môžete zvoliť je behanie. Celé telo je v "pohybe" a tak kilá idú ľahšie dole. Behaním sa aj dobre formuje postava. Ale je veľa športov, ktoré nie sú až tak náročné a pritom sú bežné. Napríklad bicyklovanie, korčuľovanie, plávanie, lyžovanie... A koho baví nie aký ten šport ako je basketbal, futbal, volejbal tak sa tomu kľudne venujte. Nemusíte byť v tom najlepší, stačí keď športujete poctivo. :)

Tak toto je asi tak všetko. Je veľa možností ako schudnúť, ale tieto sú asi najzákladnejšie a každý by ich mal vedieť a dodržiavať. Samozrejme, ak chcete mať peknú postavu a správne číslo na váhe. ;)  



5 komentárov:

  1. Tohle jsou podle mě nejzákladnější typy jak zhubnout a lide by je měli dodržovat. Já osobně tohle už dělám(asi po osmé-,-:D) dva měsíce a mám ze sebe dobrý pocit a to je pro mě zatím to hlavní:) Super článek:)

    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem :) Je to dobrý pocit, keď sa tvrdá "drina" vyplatí. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobré tipy, sama se snažím zhubnout a těchto rad se poctivě držím. K tomu jsem přidala cvičební program 30 Day Shred od Jillian Michaels :) zatím mě všechno bolí, ale časem snad budou výsledky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem cvičení nesnášela, ale po dvou měsících jsem si na něj zvykla a beru to jako samozřejmost pro mé správné fungování :) Hezký článek ...

    OdpovedaťOdstrániť